Tegenwind voor windmolens in het Reichswald

Tegenwind

Op donderdag 23 januari 2014 om 18.00 uur is er een openbare raadsvergadering in het gemeentehuis van Kranenburg. Op het gemeentehuis, Klever Strasse 4, 47559 Kranenburg, kunnen belangstellenden hun mening geven over de geplande bouw van 15 tot 23 windmolens in het Reichswald. In elk geval zullen de mensen van Tegenwind aanwezig zijn. U bent van harte uitgenodigd om uw stem te laten horen over deze waanzinnige plannen.

Begin november 2013 zond de regionale Duitse WDR3 een item uit waarin de Kranenburgse burgemeester Steiner vertelde dat windenergie en andere alternatieve energiewinningen zijn voorkeur hebben. Steiner hield echter in 2009 nog de bouw van drie kleinere windmolen in zijn gemeente tegen. Niet vanwege zwaarwegende principes of horizonvervuiling, maar omdat de volksgezondheid in het geding zou komen. Inmiddels blijkt ook de grootste raadsfractie CDU voorstander voor een windmolenpark in het Reichswald te zijn.

De gemeente Kranenburg heeft samen met andere gemeenten (Goch en Krefeld) in 2010 de EVK (Energie Versorgung Kranenburg) opgericht met als voorzitter burgemeester Steins. Deze groep, waar de inwoners van Kranenburg hun energie straks kunnen kopen, wil nu deelnemen aan het Reichswaldproject.

Bronnen:
Tegenwind

Tegenwind Flyer te downloaden op Scribd

Rheinische Post

 

 

Bewaren