Aquariumvissen slapeloos door geluidshinder

Aquariumvissen slapeloos oordopvissenDie linkse is verstandig, die heeft al oordopjes in..

Altijd gedacht dat het een geintje was van die brommende vissen die dat geluid maakte om de vrouwtjes te imponeren.

Laagfrequent geluid dodelijk voor visachtigen
Toen ik er iets over las en daar natuurlijk melding van moest maken had ik nog geen vermoeden van de ernst van de situatie. Die vissen in het Kanaal bij Nijmegen vroemen helemaal niet om hun meisjes te imponeren. Die brommen terug tegen de brommende laagfrequent geluiden waar de vis dag en vooral in de nacht horendol van wordt.

Protestvis
Want een vis heeft niet de mogelijkheid om op het internet te gaan zitten schuimbekken. En hij maakt ook geen kans met een strafklacht tegen betrokkenen, zoals wij als normale geluidsgehinderden, blijkt naderhand, ook niet hebben. De arme vis kan zich ook niet beroepen op normen en bouwwaarden, zoals wij dat ook niet kunnen omdat die er voor dit soort geluid niet zijn. Natuurlijk zijn er voor de vis ook best wel Richtlijnen die als het goed uitkomt worden gehandhaafd en als het slecht uitkomt niet geldig zijn. Net als wij kan een vis dus alleen maar brommen.