Een plaatje zegt meer dan 1000 rapporten van Peutz

Je kunt hele stapels papier volschrijven met lange zinnen die gevuld worden met omfloersende woorden, met mitsen en maren en indien plus desalniettemin, maar met een plaatje wordt alles duidelijk.

Lezersservice
Een van mijn lezers was zo vriendelijk om een van de geluidsopnamen die ik van de de dreunende en snerpende herrie in mijn slaapkamer heb opgenomen door een audioprogramma op de computer te halen. Met onderstaand plaatje als resultaat. Ik heb geen flauw vermoeden wat het allemaal betekent. Wat ik wel zie is dat er een hele berg meer geluid en druk en herrie op te zien is dan ik in een rapport van Peutz lees over een later door hun gemaakte opname van veel harder geluid.

Dreigplaatjes
Een plaatje daarvan zou er dus nog dreigender uit moeten hebben gezien en een rapport daarover zou uit elkaar moeten barsten van de waarschuwingen. Dat blootstelling aan deze geluidshinder gelijk staat aan de martelpraktijken met geluid in diverse gevangenissen in Irak en Guantanamo Bay. Maar niets van dit alles. Ik heb er geen verstand van, van formules en normen en waarden om gegevens zodanig te herherherberekenen tot er het gewenste resultaat uit komt. De uitslag was dat de volksgezondheid op geen enkel moment in het geding is geweest en dat Standvast Wonen dus die klager gewoon ongezien de tiefus kan laten krijgen. Wat ze dan ook zeer enthousiast doen.

In de volgende artikelen zal ik het rapport van Peutz even uit mijn geheugen vissen en hier uitgebreid bespreken. Nee, ik kan het niet laten zien want dat is door de woningbouw als opdrachtgever verboden.

Een plaanje zegt meer dan 4-10 om 9.30